Дмитриј Медведев, заменик-претседател на Советот за безбедност на Русија, го изрази своето мислење за евентуалното пристапување на Украина и Молдавија во Европската унија.

Тој изразува загриженост дека овие земји, доколку станат членки на ЕУ, би можеле брзо да ги исцрпат ресурсите на европската заедница.

Toj предвиде кој ќе биде во корист од војната во Украина.

Државата е со три букви-вели Медведев.