На социјаллните мрежи се појави видео од протестите во Хонг Конг. На него се гледа како полицијата се пресметува со демонтрантите и крвнички ги тепа додека тие бегаат по улиците.

Голем дел од демонстрантите се пожалиле на преголемото насилство употребено од страна на органите на редот.

Погледнете