Пожар го зафати „Научниот центар Тесла“ во Шорехам во американската сојузна држава Њујорк.Ова е последната лабораторија што ја оставил познатиот научник Никола Тесла.

Противпожарната служба на Шорехам потврди дека пожарот избувнал но сè уште не можат да го утврдат степенот на штетата нити пак причините за огнот.