Кендис Овенс, контроверзна конзервативна коментаторка, на социјалната мрежа Х претстави бизарна теорија дека Брижит Макрон (70) всушност е родена како маж. Овој бизарен заговор првпат беше објавен од екстремно десничарското списание Faits et Documents, откако Емануел Макрон (46) освои втор мандат во 2022 година.

Француската прва дама всушност е родена како Жан Мишел Троњук, пред конечно да го започне животот како жена на 30-годишна возраст.

Покрај тоа, се вели дека таа не родила ниту едно од нејзините три деца, а нејзиниот прв сопруг, 69-годишен пензиониран банкар, кој наводно починал како пустиник во 2020 година, се вели дека никогаш не постоел.

– Откако детално истражив сè, убедена сум дека Брижит Макрон е всушност маж и подготвена сум да ја ставам целата своја репутација на линија поради ова тврдење. Секој новинар или публикација што се обидува да го отфрли овој кредибилитет веднаш може да се идентификува како основање. Немам намера да се откажам од оваа приказна и ги поканувам другите новинари да се занимаваат со оваа експлозивна приказна. Ако Брижит Макрон навистина сака да ги побие овие тврдења, нека објави фотографии од првите 30 години од нејзиниот живот. Но не, таа нема да го направи тоа, полесно и е да ги нарекува луѓето наназад и трансфобични. Па, само покажете ни ги старите фотографии – изјави Кендис Овен.

Овенс анализираше и ретка фотографија од семејството на Брижит Макрон кога таа беше дете и заклучи дека првата дама на Франција и нејзиниот постар брат се всушност иста личност.

– Теоријата е дека првата дама Брижит Макрон е родена како Жан Мишел Троњо, па всушност таа е Жан Мишел. Така живеел како маж 30 години, имал пет деца, а потоа на 30 години станал Брижит. Па, би било сосема лудо да се каже дека овие две лица (Брижит и Жан-Мишел) не се неверојатно слични. На крајот на краиштата, зошто Жан-Мишел, за кого тврди дека и е брат, одбива да ѝ го претстави на јавноста? Ако навистина ти е брат, те молам, само прошетај со него за конечно да се увериме самите – изјави Кендис Овенс.