Адвокатите на Ѓоковиќ размислуваат противникот во првото коло Душан Кецмановиќ да го предаде мечот Новак за тој да добие време  во борба со австралиските власти  и да реши се во своја полза.

Блажо Недиќ, меѓународно акредитиран адвокат, посредник и консултант со над 25 години искуство во Србија, Европа и САД, за РТС изјави дека максималниот рок за жалба на Ѓоковиќ е 28 дена, но тој смета дека овде сè ќе оди многу побрзо.