„Никој од нас ниту еден момент не помисли, а камоли да погоди, дека Синиша овојпат нема да се бори со болеста. Верувавме дека како и досега ќе победи и ќе продолжи. Посебно што, на пример, тоа е ден пред промоцијата на Земанова книгите со синот шетаа по улиците и паркот седум-осум километри.Сите мислевме дека станува подобар, како првиот пат.Сепак, се чувствуваше полошо.Отиде во болница… А потоа се случи шок. страшен шок. Неискажливо. Не можам да се помирам со фактот дека нема да можам повторно да го видам, ниту целото негово семејство.

Вака кумот на Синиша Михајловиќ Мирослав Тањга ги опишува последните денови. Тој се надевал дека Синиша ќе се извлече но оти болеста била посилна