Денеска не очекуваат три интересни меча на Европското првенство. Програмата ја отвараат во 15 часот Хрватска и Албанија. „Коцестите“ мораат да одат на победа по високиот пораз од Шпанија.

Во 18 часот играат Германија и Унгарија. Домаќините со победа ќе го заверат пласманот во втората фаза.

И во вечерниот термин од 21 часот играат Шкотска и Швајцарија.