Двајца англиски навивачи во Катар открија дека завршиле во палатата на шеикот додека барале пиво.

Верувале или не, навивачите на Англија разговарале со Наваф и Абдул Азиз за време на нивниот „лов на пиво“. Англиските момчиња ги следеа назад до нивната куќа, а еден од нив тврдеше дека е син на шеикот.

Излезе дека локалните жители не блефирале. Навивачите завршиле во палата каде пронашле мајмуни, лавови и егзотични птици.

– Само убаво си поминавме, се шегувавме, добро се ориентиравме и се ставивме на свое место. Уживавме-изјавија фановите.