Поранешниот македонски репрезентативец Перо Антиќ е избран за нов претседател на Македонската Кошаркарска Федерација. Тој денеска немаше против кандидати бидејќи од битката се откажа досегашниот претседател Петар Наумовски и Владимир Темелковски.

Поранешниот член на НБА тимот на Атланта во следните четири години да биде предводник на македоската кошарка.