Eден од најинтересните пенали се случи во Хрватска. На натреварот во втората лига меѓу Кроација и Цибалија најстрога казна изведуваше Мркољиќ.

И додека се спремаше да го изведе ударот местејќи ја копачката и штуцната за момент само ја намести ногата за удар, оставајќи го голманот неподготвен.

Но, голот е сосема регуларен бидејќи судијата даде знак.