Алекс Овечкин ја нокаутираше младата хокеарска ѕвезда во подем, 19-годишниот Андреј Свечников. Овечкин набрзина ги фрли хокеарските ракавици, и доволни му беа неоколку силни и прецизни удари за да го нокаутира Русинот Свечников.

Инцидентот се случил на мечот меѓу Вашингтон капитолс, за кој игра Овечкин и Каролајна хјурекејн, чии бои ги брани нокауитираниот.

Во првиот период од третиот меч во првото плеј оф коло можеше да се види дека постои тензија меѓу двајцата Руси. Во еден момент ракаците беа фрлени, младиот Свечников брзо нападна, но Овечкин, кој беше испровоциран, зададе неколку тешки удари директно во лицето на играчот на Каролајна кој падна како покосен на мразот.

Коментаторите велат дека Овечкин слободно може да им конкурура на нокаутерите од ултимејт фајт.