Опасно беше на трибините и на теренот на стадионот на Партизан. „Гробарите“ поделени меѓу себе се степаа на јужната трибина.

По мечот ги построија играчите и ги натераа да ги соблечат дресовите бидејќи не ги заслужувале поради елиминацијата од АЕК Ларнака во квалификациите за Конференциската лига.