Зоран Тимиќ Тима, еден од првите водачи на навивачите на Црвена Звезда ракажува за тоа како Жељко Ражнатовиќ го презел популарниот „Север“ на стадионот Маракана каде навиваа „Делијите“.

Тоа се случило на мечот Црвена Звезда-Грасхоперс 1990 година со кој почна походот на европската титула.

Аркан на тој меч навивал од шипка и држел мегафон. После овој меч Аркан стана водач и лидер на навивачите и речиси секогаш патуваше со официјалната делегација на клубот.