Мечот помеѓу Косово и Црна Гора помина со многу тензии.Покрај тепачките помеѓу навивачите, пре почетокот на натпреварот беше исвиркана и црногорската химна.

Раководството на црногорската федерација негодуваше поради однесувањето на домаќините поради фактот што Црна Гора го има признаено Косово како независна држава.