Соседите Милан и Интер ќе добијат нов дом.Стадионот ќе се вика исто „Сан Сиро“ но ќе биде модерно здание по сите стандарди.

Стадионот ќе биде готов за три години, најавуваат челниците од двата клуба.

Џузепе Меанца,  повеќе не одговара за два големи клуба со амбиција да имаат главна улога на европската сцена. Тоа е факт, само погледенете ги стадионите ширум Европа. За овој стадион имаме убави спомени, но мораме да ја подржиме идејата да се направи трансформација на овој дел од градот. Инвестицијата би вредела 1,2 милијари евра, а капацитеот на стадионот ќе биде 60.000 места. Покрај стадионот ќе има голем комплекс со зеленија во кои же може да уживаат граѓаните на Милано“-рече Скарони.