Каква историска средба на две фудбалски легенди…Марчело Липи и Драган Стојковиќ Пикси уживаат на егзотична дестинација.

Фотографијата е направена на плажа во Доминиканската Република, топло место кое тие двајцата го избраа во овие студени денови за да ги наполнат батериите за предизвиците што претстојат.

По објавувањето на оваа фотографија, многу корисници на социјалните мрежи му порачаа на Пикси само едно – да го направи во Катар она што го направи Липи во Германија! Така оваа средба ќе стане – историска!