На вториот ден на Европското првенство има три интересни меча. Од 15  часот играа Велс и Швајцарија. На овој меч Швајцарците се големи фаворити.

Од 18 часот ќе ги гледаме Данска и Финска и ќе биде големо изненадување доколку Данците не дојдат до победата.

И во вечерниот термин од 21 часот ќе ги гледаме Белгија и Русија во супер интересен меч.