6.000 гледачи на натпреварот Македонија-Исланд на глас ја пееше „Денес над Македонија се раѓа“. Македонската химна ечеше, а во текот на мечот гледачите извикуваа „Македонија, никогаш северна“, како и познатата „Излези момче“.

Погледнете каква беше атмосферата во „Борис Трајковски“