Бритни Палмер е најголемата ѕвезда во УФЦ.Има 33 години и неверојатна животна приказна. Започнала како стриптизета по што и се отвориле вратите да се слика за „Плејбој“. Едно време работела и како помошник магионичар но најголемата несреќа и се случила кога имала 21 година и доживела страшна собраќајна несреќа.

Тоа ја натерално напорно да вежба по што почнала да влегува во светот на боречките вештини. Резултатот е само два порази во UFC за три години. Секоја чест Бритни.