Бабата на Милан Борјан, Штефица Борјан, живее во Крички во Хрватска, откри дека канадскиот голман често и испраќа 200 евра, но вели и дека не слушнала навреди против него на натпреварот со Хрватска.

За мене се грижат син ми и ќерка ми, а внукот Милан се сеќава и на баба му, често испраќа и двесте евра. Мислам дека го испрати шесто евра годинава.  Повеќе би сакал да го видам, со Снежана и малата. Не читам весници, не слушам телевизија, а кога игра Милан, ми се јавуваат роднините од Водице и ми велат: Милан игра во пет попладне, притиснете број два на далечинското.

Бабата се сети на војната, кога морале да побегнат од Хрватска.

– Прво со комбе отидовме во Белград, а аудито што го оставивме ни беше украдено. Какви трактори, какви глупости. Борјани секогаш беа господа. Никогаш не кажуваме што е запалено и уништено. Војната никому ништо добро не носи.