Мирлинд Даку, преку социјалните мрежи испрати извинување со цел да избегне казна поради која може да го пропушти останатиот дел од ЕП 2024.

Во неговата објаба тој им се извинува на македонските граѓани, но без воопшто да ги спомне конкретно.

Извинете ако некого навредив по натпреварот со Хрватска, ефектот на играта си го направи своето.Продолжувам да работам за целиот тим за нашите соништа-напиша Даку.

За однесувањето на Даку истрага отвори и УЕФА.

 

Целото извинување може да го причитате во неговата објава на Фејсбук.