Српските туристи кој замина на одмор во Грција се жалат дека контролата на сообраќајот е видливо зголемена на патиштата низ Македонија.

Тие налетале на дури пет радарски контроли на автопатотот и дека „во претходните години не било така“.

Се советува возачите треба да бидат особено внимателни на излезите од тунелот, каде што дозволената брзина е 80 километри на час, што генерално не се почитува, па таму ги чекаат патроли на сообраќајната полиција.

Казните за брзо возење во Македонија за 10-30 километри на час се 20 евра, за надминување 30-50 км/ч 45 евра, ако сте возеле над 50 км/ч ограничувањето на брзината е дури 300 евра.