Сообраќајната полиција на автопатот Ниш-Белград запрела германски државјанин (28), кој возел 236 километри на час на делот од патот на кој била границата од 130 километри на час, соопшти денеска МВР.

Германски државјанин кој управувал „порше“ бил запрен и исклучен од сообраќај со пресретнувач кај Михајловац, се наведува во соопштението.

Поради насилното возење возачот е приведен кај магистрат за насилно возење, а возилото е привремено одземено за понатамошен преглед.