Претседателот на тогашна Сојузуна Република Југославија на денешен ден во 1999 година соопшти дека земјата  нападната од страна на НАТО.

Милошевиќ во обраќањето во дневникот на РТС истакна дека НАТО изврши агресија  и оти мораат да се бранат.

Погледнете го неговото обраќање тука.