Тврдам дека Ѓилас е крадец цел живот и тоа ќе го покажам. Опозицијата е исфрустрирана што не некои судски процеси се ближат кон крајот истакна претседателот на Србија, Александар Вучиќ.

Тој тврди дека фирмите на Ѓилас имале приход од 720 милиони евра додека бил градоначалник на Белград иако се правда дека тие пари му се од работата во Чешка.

Како што Белград стануваше се подолжен така фирмите на Ѓилас заработуваа повеќе. А вели дека заработувал во Чешка. Како лажго – обвини Вучиќ.