Поранешниот претседател на САД Бил Клинтон нагласи дека чуствува дека во Косово ие почитуван и оти денеска оваа земја е приер за демократија и оти заслужува да биде дел од ЕУ и НАТО.

Мислам дека цел свет може да го земе Косово како пример како тоа растеше и како живее во мир во своите соседи. Заслужува да биде дел од ЕУ и НАТО. Секогаш ќе бидат горд што бев претседател на САД кога ви беше потребен некој што ќе каже-нема веќе етничко чистење, нема веќе напуштање на татковината и убивање на невини цивили. Мора да постои начин – нагласи Клинтон во Приштина.