Германскиот новинар Кит Кларенберг тврди дека Косово како поддршка на ОВК била цела терористички интернационалец. Против Србите се бореле муџахедини предводена од Ал Завахири, „десната рака“ на  Бин Ладен.

Тој овие шокантни податоци ги изнесе во анализата на „Global resarch“, на две децении од НАТО нападите на Србија, пренесе „Новости“.

Во застрашувачкиот текст „Дваесет години по војната на Косово“ авторот наведува дека германската разузнавачка служба имала суштинско значење за создавање на терористичката ОВК на Косово, и дека таа имаше најмногу прецизни информации за огромното богатство на српската покраина.

Кларенберг уште наведува дека војниците на ОВК во Албанија биле обучени од страна на ЦИА и  британски САС.