Малкумина знаат дека Жељко Ражнатовиќ-Аркан во деведесетите години беше министер. Поточно тоа се случи во 1992 година кога беше назначен за министер без ресор во владата на Република Српска Краина.

Тоа беше влада која опстојуваше кратко време во Хрватска пред да се случи акцијата „Олуја“ со која беа протерани речиси сите Срби.

Истоврено се кандидираше за пратеник во српскиот Парламент предложен од група граѓани од Приштина и успеа да влезе во „Скупштината“ во 1992 година.

1993 година ја формира партијата на српско единство но на изборите не освои ни еден мандат. Така пропадна неговата политичка кариера.