Цеца Ражнатовиќ вели дека најтешко и паѓаат обвинувањата дека нејзиниот сопруг Аркан бик воен профитер и дека тоа воопшто не е точно.

Приказните за воено профитерство многу болат. Секоја неправда ме боли. Жељко е мртов и за среќа не може да слушне што се зборува за него,но јас сум жива и сето тоа го преживувам со ист интензитет 19 години. Зарем човек кој имаше средена егзистенција и живот ќе оди да ограбува. Не му беа потребни половини фрижидери, шпорети, микропечки и накити. Тоа се глупости и небулози и дури и не сакам са ги демантирам дури и ми е под чест. Тоа е примитивно и јадно-вели Цеца.