Премиерот Зоран Заев му предлага на Собранието на РМ да ги разреши министрите без ресор, Аксел Ахмедовски, и Аднан Ќахил.

Заев на местото на Ахмедовски, за министер без ресор задолжен за имплементацијата на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите го предложи Музафер Бајрам. На местото пак на Аднан Ќахил, како министер без ресор задолжен за странски инвестиции, Заев го предложи Елвин Хасан. Музафер Бајрам е потпретседател на Партијата за целосна еманципација на Ромите (ПЦЕР), а Елвин Хасан е потпретседател на Партијата за движење на Турците (ТХП).