На 132 седница закажана за денеска, која најверојатно ќе биде и последна за овој состав на министри, Владата ќе расправа за предлог-програмата за задолжителна имунизација на населението во Република Македонија за 2022 година.

На предлог на Министерството за здравство на седницата е најавена и Предлог-програмата за задолжителна имунизација на населението во Република Македонија за 2022 година, се вели во дописот испратен од прес-центарот на Владата на Република Македонија.

На дневниот ред на седницата е предвидено да се најдат и предлог-програмите за изградба и реконструкција на основни училишта и средни училишта за 2022 година, како и информацијата за преземени активности во однос на обврските од иницијативата Отворен Балкан.

Почетокот на седницата е закажан за 12.00 часот.