На денешното рочиште во случајо Заев против Николоски, премиерот беше прашан дали на лице како Бојан Јовановски би му дал едно евро а не милиони евра.

Но, на тоа се побуни адвокатот на Заев, Филип Медарски дека прашањето биле ирелевантно и судијката не го дозоволи прашањето.

На тоа Николски имаше коментар дека дека му е жал што судот не дозволи Заев да го одговори клучното прашање дали то ј и како политичар но и како бизнсмен би му дал едно евро  а не тешки милиони на сомнителен лик како Јовановски доколку позади тоа не стои полтитички притисок и рекет.

За жал судот не го дозволи ова прашање затоа што одговорот мислам дека е јасен-додаде Николоски.