Истражители на СЈО утринава започнале петрес во седиштето на „Орка холдинг“ и во други фирми надвор од Скопје кои се поврзуваат со Орце Камчев.

Претресот е почнат врз основа на судска наредба. Акцијата е со асистенција на Одделот за сузбивање на организиран криминал и корупција на МВР.

Засега не е познато за какви кривични дела истражуваат со инспекторите од организиран криминал од МВР.