Поранешниот градоначалник на општина Карпош, Стевчо Јакимовски утрово е приведен по налог на Јавен обвинител.

Лидерот на партијата „ГРОМ“ се очекува да биде повикан пред судија од претходна постапка, а судот треба да одлучи, какви мерки на претпазливост ќе изрече за ексградоначалникот Стевче Јакимовски.