Амбасадорката на Украина, Наталија Задорожњук  и министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска потпишаа спогодба за безвижен режим.

Амбасадорката изјави дека ова е важен чекор за унапредување на односите меѓу двете земји и дека тоа треба да се прослави.