Благодарам што дојдовте, за жал денеска рочиштето во кое што Зоран Заев ме тужи за клевета во однос на тоа што го кажав и позади кое што стојам, а тоа е дека случајот „Рекет“ не опфаќаше само еден бизнисмен, опфаќаше повеќе бизнисмени и дека беа изрекетирани некаде над 20 милиони евра, значи тоа рочиште денес за жал се одложи, поради здравствена состојба на судијката. И посакувам добро здравје, ова денеска преку изјава за медиумите од пред судот го истакна Александар Николоски од ВМРО-ДПМНЕ.

-Следното рочиште ќе биде на втори јуни и се надевам дека тогаш ќе имаме можност да ги соочиме со Зоран Заев аргументите. На ова рочиште е предвидено да се случи и распит на странки, така што имајќи предвид дека јас се бранам самиот без адвокат ќе имам неколку прашања да поставам и кои што ќе бидат интересни за македонската јавност, како јас презентирам докази кои што мислам дека ќе го поткрепат ова мое тврдење.
Останувам на тоа што сум го кажал и останувам на вистината. Така што еве по однос на оваа работа ќе се видиме на втори јуни, потенцира потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ.