Премиерот Зоран Заев преку Твитер се извини за денешната изјава говорејќи за тоа кој сака да ја сруши владата го употреби зборот „педер“.

Премиерот рече дека не мислел да ја навреди ЛГБТ заедницата и оти не мислел на сексуална припадност туку за карактерна особина.