Фатмир Лимани, потпретседател на Беса, во вечерашното интервју за „Алфа“ откри нови детали за семејството на лидерот на ДУИ Али Ахмети. Конкретно, тој објави дека Ахмети злоупотребил околу пет милиони франци кои биле наменнети за борците на поранешната ОНА.

Ако сме вистинска држава тогаш МНР треба да побара како во Швајцарија биле регистирани двата фонда „Татковината повикува“ и „Национална слобода“ и со колку милиони евра располагаа и колку се потрошени за војната овде и на Косово.Станува збор за сума од пет милиони евра.Прашањето е каде завриле и за какви цели се потрешени-прашува Лимани.