Лидија Димова не е повеќе директорка на Агенцијата за европски образовни програми и мобилност.

Ваква одлука донел Управниот одбор на Агенцијата, откако Јавното обвинителство против неа и уште неколку лица отвори истрага по поднесена кривична пријава од Финансиската полиција.