Колони возила со македонски и знамиња на ЕУ од Скопје до Штип. Граѓаните го преполнија автопатот „Гоце Делчев“  се до Ново Село каде беше крајната дестинација.

Погледнете како беше низ фотографиите на „Република“ и „„Пресинг ТВ“.