Аналитичарот Џевдет Хајредини со свој коментар по изјавата на поранешната директорка на Националната агенција за образовни програми и мобилност, Лидија Димова, дека тогаш актуелниот премиер Зоран Заев Заев од неа побарал да се скрие криминал од 2,2 милиони евра, пари од Еразмус.

Кој знае колку милиони Заев скрил од милиардите што вети дека ќе ги врати“, прашува Хајредини во објава на Фејсбук.