Поранешниот бизнисмен и кандидат за градоначалник Љупчо Николовски Фуфо во интервју за „Скопско ехо“ зборува за тоа што му недостасува на Скопје. Тој смета дека на градот му фалат паркиралишта, собраќајна култура и поголема толеранција.

Најмногу од се би направил Вардар да е пловна и чиста река бидејќи е една од главните обележја на  градот. Би се посветил и на Старата чаршија која е една една од најголемите знаменитости-вели Фуфо за „Скопско Ехо“