Поради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа денеска без електрична енергија ќе останат делови од повеќе скопски општини.

Како што соопшти РЦУК-Скопје по известување од „ЕВН Македонија“ АД, без струја од 06:30 до 11:00 часот ќе бидат корисниците од с. Варвара и дел од с. Батинци во Општина Студеничани, од 07:00 до 13:00 часот корисниците од објектите кои се наоѓат во близина на ЈЗУ Универзитетска Клиника по хирушки болести, „Св. Наум Охридски“ на ул. 11. Октомври во Општина Центар и од 09:00 до 12:00 часот, објектите во кругот на спортскиот аеродром, „Стенковец“. во Општина Чучер Сандево.

Утре без напојување со електрична енергија од 09:00 до 12:00 часот ќе бидат и  корисниците од дел од село Горно Оризари во Општина Ѓорче Петров, во Општина Карпош, пак, без струја од 09:00 до 14:30 часот ќе бидат корисниците од дел од ул. Пресека и дел од ул. Сливовска, од 09:30 до 11:00 часот корисниците од дел од ул. Бранислав Нушиќ, од 09:30 до 14:30 часот корисниците од дел од ул. Букурешка и од 11:00 до 15:00 часот корисниците од дел од ул. Париска и ул. Хелсиншска.