Додека медиумите наведуваат дека Венеција се подготвува за најголемата поплава од 1979, на друштвените мрежи се шири снимка од еден венецијански ресторан кому поплавата не му го расипува бизнисот.

Келнерите во чизми разнесуваат пици на гостите кои не се во мал број, а пристигнуваат и нови. Секој гостин добива и непропустлива заштита за облеката.