Цеца и Аркан беа 13 години во брак.Љубовта ја прекина убиството на Аркан во 2000 година. Интересно е дека Аркан и Цеца се зпознале во истиот хотел во ко тој беше застрелан. Тоа е хотелот Интерконтинентал. Тоа било во 1996 година кога Цеца дошла да пее на прослава на гардата на Аркан.

14 години подоцна додека Цеца разгледуваше во бутикот на хотелот а Аркан пополнуваше ливчиња за спортска прогноза Доброслав Гавриќ го застрела.

Пред неколку години хотелот Интерконтинентал го промени името во Краун Плаза.