Во Сан Франциско, во среда ќе биде претставен новиот Samsung телефон ,а според достапните информациите,  овој телефон  ќе биде нај интересен модел  досега на корејскиот производител.

S 10 ќе има 6.1-инчен екран и поголем S 10 Plus со 6.3-инчен дисплеј. Неколку извори посочуваат дека двата модели во најголем дел ќе го задржат дизајнот  на својот претходник  од серијата S – остануваат  свиткани рабови и 3D стакло од страна. Цената засега не е позната, а од 8 ми март веќе ќе биде во продажба