Британката Дина Дајс во младоста била позната манекенка и живееле гламурозен живот, а сега , на 42 години е бездомник и спие на улици.

Нејзината полусестра Реган Пиа Кара Дајс за медиумите изјави дека и било многу тешко кога ја видела Дина во документарниот филм ,,60 дена на улица” на британскиот Канал4. Сите ки ја познаваат од младоста биле шокирани кога ја виделе порано убавата менекенка како скита низ градот и живее како бездомник.

,,Никогаш во милион години не би рекла дека ќе ја видам својата полусестра на ТВ во ваква состојба . Како да е таа тука , аличноста штом ја знам да не е “ , вели полусестрата на Дина.

Реган вели дека Дина има деца, но и дека во минатото и двете почнале да употребуваат дрога. Реган се спасила , но Дина станала зависник.