Само неколку дена по неговата смрт се појави тестаментот на фолк пејачот. Тој подолго време беше разведен и имаше две ќерки. Тој важеше за голем боем и многу заработи но и многу потроши, послебно на пиење.

Тој поседуваше стан на Дорчол, каде и што почина.Неговиот пријател Ацко Незировиќ раскажува дека пред 20 години Џеј во банка во Виена во сеф ставил тогашни 470.000 марки но оти никој не знае дали во меѓувреме парите ги подигнал и ги потрошил.