Никола Којо раскажа за големината на неговиот филмски дедо Жика Павловиќ. Тој вели дека Гидра бил голем човек а тоа го докажал кога бил на издржување на воениот рок во ЈНА.Гидра ненадејно дошол да го посети и оти му дал пари.

1986 година јас бев на обука во Рашка. Беше студена и имаше вонредна состојба. Ми викаат имаш посета а знам дека кога е вонредна состојба и обука нема посета. Го гледам Гидра во колата. Ви вика влегувај.Ми даде пари како сега да му даде некој 1000 евра и си замина-раскажува Којо.