Еден од начините да се отркие вашиот карактер и е преку часот во кој сте родени во денот.
Проверете дали се совпаѓа со вашата личност

Од полноќ до четири изутрина

Овие личности ги краси ведар дух и големи чуства.Понекогаш имаат проблем со соочувањето со реалноста но се верни на своите идеали кои не ги менуваат од детството. Често стануваат немирни и се двоумат околу некоја работа што треба да ја направат и никогаш не се сигурни дали ја направиле вистинската . Сакаат да пренесуваат искуства на други. Во љубовта се верни и бараат верност.

Од четири изутрина до осум

Важат за најупорни во што и да се бават. Тие се практични и тешко можеш да ги изненадиш-секогаш се подтовени за за сите животни тешкотии. Сакаат да го остварат она што го наумиле и во тоа вложуваат многу труд.Најчесто се интелегентни.

Од пладне до 16 часот

Немирен дух, љубопитност,, енергија ги краси овие личности. Створени се да бидат говорници, учители или математичари. Во меѓучовечките односи се склони на конфликти, но без драма животот досаден нели.

Од 16 до 20 часот

Имаат немирен дух, сакаат предизвици и непознати ситуации. Тие се друштвени бунтовници и енергијата им е дар. Сепак последица на сево ова можат да бидат тегоби и нервози. Тие секогаш имаат план за својата иднина.

Од 20 часот до полноќ

Тие се природни водачи и доминантни. Полни се со самодоверба и тешко можеш да ги поколебаш за нешто. Не сакаат кога им е повредено егото. Сакаат дел од денот да го поминат сами за да ги соберат своите мисли и да приберат енергија за дружење со други луѓе.